Klachtenprotocol

Hoe verloopt een klachtenprocedure voor iemand met een klacht?

Dagbesteding Meilahuzen is als zorgaanbieder aangesloten bij Klachtenportaal Zorg.
Afhankelijk van de soort zorg die je krijgt kan de klachtenprocedure verschillen.

De meeste zorg valt onder de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg).
Maar de zorg die je krijgt kan ook vallen onder de Jeugdwet (als je jonger bent dan 18 jaar), de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) of de Wzd (Wet zorg en dwang, onvrijwillige zorg).

Als je niet weet of twijfelt waar jouw zorg onder valt, of als je eerst meer informatie wilt, neem dan een kijkje op de website: www.klachtenportaalzorg.nl

Klachtenprocedure Wkkgz

Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg

Probeer er eerst samen uit te komen

Als het kan, probeer er dan samen met je zorgaanbieder uit te komen. Hoe kun je dat doen? Geef aan wat je van uw zorgaanbieder verwacht. Soms lukt het door goed naar elkaar te luisteren om tot een oplossing te komen. Als dat niet lukt of als je dat niet wilt of kunt, mag je ook meteen naar Stap 2) gaan.


Bij dagbesteding Meilahuzen kunt u contact opnemen met;

Pietie de Vries
Meilahuzen 3
8734GV Easterein
info@dagbestedingmeilahuzen.nl
06-137 93 774


ls het prettiger om hierbij ondersteuning te krijgen? Dan kun je deze aanvragen bij Klachtenportaal Zorg. Zowel de zorgaanbieder als jij kunnen verzoeken om ondersteuning door een onafhankelijke klachtenfunctionaris van Klachtenportaal Zorg.

Bemiddeling klachtenfunctionaris

Na schriftelijke indiening van de klacht bij de zorgaanbieder moet deze zich inzetten om binnen 6 weken tot een oplossing voor jouw klacht te komen. In deze periode vinden bemiddelingsgesprekken plaats met de klachtenfunctionaris van Klachtenportaal Zorg, de zorgaanbieder en jou. Als resultaat ontvang je van de zorgaanbieder een onderbouwd oordeel over de klacht. Hierin wordt de visie van de zorgaanbieder uiteengezet. Zo staat er in welke beslissingen er zijn genomen en welke maatregelen er naar aanleiding van de klacht worden getroffen.

Duur van de procedure

De termijn van 6 weken mag worden verlengd met 4 weken. De zorgaanbieder brengt je daarvan op de hoogte, met onderbouwing van de reden. Wanneer cliënt en zorgaanbieder het eens zijn, is er nog een verlenging mogelijk, bijvoorbeeld als er is afgesproken een bemiddelingstraject (mediation) te volgen, maar ook als de zorgaanbieder meer tijd nodig heeft om met een goede oplossing te komen. De meeste klachten worden in deze fase tot een goed einde gebracht.


Meer lezen? Download hier het 
klachtenreglement KPZ Wkkgz (pdf).